PÓŁKOLONIE ZA JEDEN UŚMIECH - CZARNKÓW

Zapraszamy do udziału w półkolonii, która odbędzie się w 5-cio dniowym turnusie (od poniedziałku do piątku).

Zajęcia prowadzone są w godzinach 8.00–15.00.

Półkolonie przeznaczone są dla dzieci w wieku 4 -15 lat.

Zajęcia odbywają się w grupach wiekowych. Wszyscy uczestnicy półkolonii muszą na każde zajęcia przynosić stroje sportowe.

Całodzienna opieka dzieci, skrojony na miarę program - sportowy, rozwojowy i atrakcyjny - zabawa i nauka poprzez zaangażowanie emocjonalne języka angielskiego.

27.01.2020 - 31.01.2020.

Moje talenty!

W programie!

• sport - gry, zabawy,
  • pływanie,
  • nauka - eksperymenty,
  • malarstwo, rysunek,
  • moje silne strony,
  • turystyka i rekreacja - Moje miasto, kulturoznawstwo - wolontariusze z całego świata AIESEC

03.02.2020 - 07.02.2020.

Półkolonie Po Angielsku

W programie!

• sport - gry, zabawy,
  • pływanie,
  • nauka - eksperymenty,
  • konwersacja w języku angielskim czytanie w języku angielskim metodą Glena Domana
  • zanurzenie w języku obcym
  • kulturoznawstwo - wolontariusze z całego świata AIESEC - w języku angielskim i języku ojczystym wolontariuszy

Ramowy program zajęć:

• 8:00 - zbiórka
  • 8:00 - 10:00 - zaj. sportowe
  • 10:00 - 11:00 - drugie śniadanie
  • 11:00 - 14:00 - zajęcia tematyczne
  • 14:00 - 14:30 - obiad
  • 14:30 - 15:00 - zaj. rekreacyjne
  • 15:00 - wyjście do domu

Niska cena!

Jeden turnus 290 zł - pięć dni

Godzina: 8:00 – 15:00, dwa posiłki, ubezpieczenie, wykwalifikowana kadra, wolontariat młodzieżowy Wolontariat Studencki AIESEC – Wolontariat Międzynarodowy.

Ale już dziś możemy powiedzieć, że specjalnie dla Was przyjedzie 6 wolontariuszy (z Chin, Tajlandii, Indonezji, Kolumbii, Maroko), którzy po angielsku opowiedzą Wam o swoim kraju, pokażą lokalne potrawy.

Uczestnikami półkolonii będą dzieci i młodzież w wieku od 4 do 15 lat z podziałem na grupy wiekowe, mieszkańcy różnych miejscowości i uczniowie różnych placówek edukacyjnych, które oddalone są od siebie o kilka, a często kilkanaście kilometrów. Dzięki Półkolonii dzieci mają możliwość atrakcyjnie i twórczo spędzić czas, ale również zintegrować się, podjąć wspólne działania i wspólnie spędzić czas.

Kartę kwalifikacyjną dziecka oraz podpisany regulamin kolonisty przez obojga rodziców lub opiekuna prawnego, zgoda na wykorzystanie wizerunku dziecka oraz plan półkolonii wraz z dowodem zapłaty za udział można złożyć na ul. Zamkowej 3 w Czarnkowie.

W dowodzie wpłaty proszę wpisać: DATĘ TURNUSU I IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA,

Przedstawiony program półkolonii zostanie uszczegółowiony w terminie późniejszym. Ze względu na podział uczestników na grupy poszczególne zajęcia mogą być realizowane w innym terminie, niż wskazano.

Jego realizacja będzie również uzależniona od warunków pogodowych i zainteresowań uczestników.

W przypadku rezygnacji z półkolonii, zwrot wcześniej wpłaconej kwoty dokonujemy tylko w przypadku zgłoszenia tego faktu do poniedziałku poprzedzającego dany turnus.

Zapraszamy do kontaktu i współpracy!

Imię i nazwisko os. do kontaktu – Ewa Matuszczak

e-mail – centrumfundacjacentrum@gmail.com

Miejsce składania wniosków:

Czarnków ul. Zamkowa 3

Zgłoszenia przyjmowane są do 22.01.2020 r.

Dostarczenie kompletu dokumentów jest warunkiem przyjęcia na półkolonię - nie potwierdzamy przyjęcia na półkolonię.

Dokumenty do pobrania:

KARTA KWALIFIKACYJNA: Termin 1 | Termin 2
Zapoznanie dziecka z regulaminem
Zgoda na wykorzystanie wizerunku dziecka
Oświadczenie o wyrażeniu zgody przez rodzica
HARMONOGRAM: Termin 1 | Termin 2

nr konta 47 8960 0003 0007 1299 2000 0010

Półkolonie Za Jeden uśmiech zachęcają dzieci i młodzież do aktywności fizycznej i psychicznej od 2012 roku. W ciągu 6 lat działalności w organizacji Półkoloniach Za Jeden Uśmiech zorganizowanych zostało 14 edycji. Udział w nich wzięło ponad 1000 półkolonistów. Pomagało nam w tym grono wykwalifikowanej kadry opiekunów i instruktorów. Pomocni okazali się również wolontariusze reprezentowani przez studentów z Polski i międzynarodowy wolontariat AIESEC. Półkolonia Za Jeden Uśmiech to projekt, który na stałe wpisał się do kalendarza w okresie wakacyjnym i feryjnym na terenie powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego. Dzięki Półkolonii dzieci mają możliwość atrakcyjnie i twórczo spędzić czas, ale również zintegrować się, podjąć wspólne działania i razem spędzić wolny czas. Stąd propozycja zorganizowania wypoczynku w miejscu zamieszkania jej uczestników – Półkolonii Za Jeden Uśmiech w Wieleniu. Nasze doświadczenie pokazuje, że jest potrzeba takiego przedsięwzięcia.